Olga Torok

Olga Torok
2017, German State Theater Timisoara, director Yuri Kordonsky, set Helmut Sturmer, costumes Ioana Smara Popescu, music Cari Tibor

Awards: Audience Award and nominated in the category Best Leading Actress at the UNITER Awards (Romanian Theater Union) 2018

Trailer https://vimeo.com/244828305

P
ress 
Interview https://yorick.ro/olga-torok-teatrul-e-pe-locul-i/

Marina Constantinescu " Trupul Erendirei, privirea ei, mușchii, mîinile ei... învie cu totul în fața mea. La cîțiva metri doar. Pentru că toate metamorfozele au loc atît de concret în jocul Olgăi Torok. Și atît de ireal. Ca și nudul ei pe scenă. Fără urmă de vulgaritate, fără să devină asta un element principal al personajului."

Nona Rapotan " Olga Török este Eréndira. Sau invers! Nu și-a ieșit din rol nici măcar o secundă, nu și-a permis niciun respiro și a dat jocului acea notă de personalitate care face diferența dintre o actriță bună și una care a avut îngerul pe umeri. Iar ea l-a avut acolo cu ea, pe scenă și nu i-a dat drumul nici măcar la aplauze."

Mihai Brezeanu  "Olga Török duce in spate intreg spectacolul. Intr-un interviu pentru yorick.ro, actrita povesteste: „[…] timp de o oră nu sunt aptă de conversaţii grele… Nu pot să fiu atentă aproape la nimic. Mi-e foarte greu să ies din Eréndira.”"

Oana Stoica " Se creează astfel un stil de povestire şi se dă un luciu magic personajelor, deşi chinurile Eréndirei tot groaznice sunt (scena „muncii”, un contact sexual ce funcţionează ca perpetuum mobile, este insuportabilă), iar actriţa Olga Török tot o mână de om şi un munte de expresivitate rămâne. "


More shows

Erendira Radio 20180109_Scena.mp3