Olga Torok

Olga Torok
2012 German State Theater Timisoara, director Radu Nica, set and costumes Velica Panduru, music, Vlaicu Golcea, choreography Florin Fieroiu

Award: Best Supporting Role for Jamie at the Inter Ethtnic Theater Festival Oradea

Trailer  https://vimeo.com/38356885

Press
Claudiu Groza in Tribuna  "Olga Torok înverşunatã, inflexibilã, în partitura surorii - un rol de substanţã, deşi nu foarte amplu, pentru talentata actriţã."

Simona Chitan "Jimmy (Alex Halka), în Furiile, după o ceartă cu prietena sa, Paula (Daniela Török), vine împreună cu sora sa, Jamie (Olga Török), la discuţia de împăcare. Jamie îmbrăcată într-o fustiţă de balerină neagră, trasă peste blugi, este o apariţie cu totul tulburătoare, cu gene lungi, cu o privire de gheaţă, cu un ruj maro care-i evidenţiază paloarea şi glacialitatea.Fata e teribilă şi pare un monstru când, la microfon, îşi urlă pe ritmuri de hard-rock răutatea şi ura. După ce e acuzată de iubită că ar fi lesbiană sau că ar avea o relaţie incestuoasă cu fratele său, pe care-l domină freudian, Jamie îşi vituperează răzbunarea.Şoaptele, îndoielile, reproşurile ei sabotează orice posibilitate de împăcare. Cât din iubirea fraternă este de fapt boală? Spectatorii sunt chemaţi în final să analizeze situaţia şi să spună cine are dreptate."


Oana Stoica in Dilema Veche "În Furiile, cuplul trece însă în plan secund, lăsînd în prim-plan un personaj care vine din teatrul antic, într-o variantă caricaturală. Sora bărbatului, protectoarea acestuia la modul patologic, se dovedeşte a fi un monstru în hibernare (cu genele îngheţate), care, odată trezit, se dezlănţuie într-o lungă tiradă pătimaşă. Monologul ei cu blesteme şi ingenioase modalităţi de răzbunare, în care ura ţîşneşte purulent de niciunde, este transformat de Nica & Golcea & Fieroiu într-un hit trash, o formulă modernă de cor antic. Excelentă Olga Török în acest rol complicat (format dintr-o lungă tăcere şi un monolog virulent) pe care îl execută cu maximă economie de mijloace."

Mircea Morariu in Adevarul "doar Jamie (foarte bună în rol Olga Török) nu crede o iotă, își influențează mai departe vârtos fratele și dă expresie furiei sale grație unei melodii cum altfel decât furioase, compusă de Vlaicu Golcea."




More shows